VLOERVERWARMING

 

TECHNIEK

Door de steeds verbeterde techniek is er al bijna geen manier meer te bedenken waar vloerverwarming niet zou kunnen worden toegepast. Steeds vaker wordt er voor vloerverwarming als hoofdverwarming gekozen omdat het huis dan gelijkmatig wordt verwarmd, dit werkt efficiënter dan een normale verwarming met cv-ketel. Je kunt er voor kiezen om de vloer elektrisch (droogbouwsysteem) of met warm water (natbouwsysteem) te verwarmen. De vloerverwarming kun je centraal bedienen met een thermostaat.

Voordelen:

Doordat er een groter stralingsoppervlak is met een lagere temperatuur, ten opzichte van radiatoren, is het een prettige warmte en kan de luchttemperatuur laag blijven.
Laag energieverbruik omdat het vertrek met een lagere luchttemperatuur kan worden verwarmd.
De warmteopwekker hoeft slechts lagere temperaturen op te wekken, wat met een hoger energetisch rendement kan gebeuren.
Bij het gebruik van vloerverwarming als hoofdverwarming zijn er geen radiatoren nodig, zodat deze geen woonruimte innemen.
De mogelijkheid bestaat om te koelen met behulp van een koelmachine of warmtepomp.

 

BIJ VERWARMING

Naast hoofdverwarming is er ook nog uitgebreide bijverwarming. Hierbij is de warmteafgifte prettig maar niet voldoende om het huis zonder radiatoren te verwarmen. Als laatste heb je ook nog vloerverwarming als bijverwarming. Dit is een systeem waarmee net de kou van de stenen vloer wordt gehaald. Dit word het vaakst toegepast in garages.

 

 

 

Contact gegevens

S.Lorai

+310614194784

sallorai@live.nl

Te Den Haag